Făcând clic pe “Accept toate cookie-urile”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe dispozitivul dvs. Consultați Politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Victorii și recorduri naționale pentru olandezul van Riel și pentru spaniolul Mechaal din Turcia la Milița Europeană de la Brașov.

Victorii și recorduri naționale pentru olandezul van Riel și pentru spaniolul Mechaal din Turcia la Milița Europeană de la Brașov.

Olandezul Robin van Riel și turcoaica Emine Hatun Mechaal au obținut victorii la Milița Europeană de la Festivalul de alergare Brașov, stabilind recorduri naționale de 4:05.5 și, respectiv, 4:41.7 în seara de sâmbătă.

Mechaal a fost prima care a trecut linia de sosire în timp ce întunericul începea să coboare peste districtul Coresi din Brașov, unul dintre hub-urile emergente de tehnologie din România, într-o victorie bine calculată care a văzut-o pe fostul campion european U20 la cross să se distanțeze de rivalii săi cel mai aproape în ultimii 100 de metri.

"A fost prima mea milă pe șosea, dar am simțit o mare plăcere în timpul experienței și am avut mult sprijin din partea publicului. A fost o finalizare dificilă, dar am avut suficientă rezervă," a spus Mechaal.

Românca Cristina Balan a terminat pe locul doi în 4:43.0, în timp ce campioana greacă la 1500 m, Melissa Anastaskis, a fost pe locul trei în 4:44.0, ambele femei stabilind, de asemenea, recorduri naționale într-un eveniment care a avut statut "oficial" începând cu începutul anului 2023.

Abia cinci minute după ce femeile de frunte au trecut linia de sosire, a venit rândul startului în cursa masculină.

Grupul de frunte a ezitat să se alăture "păcălitorului" kenyanez Stephen Masindet și au trecut primul kilometru într-un timp neoficial de 2:40.0, ceea ce a făcut puțin probabil timpul sub patru minute anticipat și un record mondial.

În cele din urmă, van Riel – medaliatul cu argint la 1500 m la Campionatul European U20 din 2019, care acum o săptămână și-a stabilit cel mai bun personal la 1500 m cu 3:36.61 – a reușit să îl depășească într-o sprintă pe compatriotul său mai tânăr, Stefan Nillessen, într-un duel palpitant pe măsură ce se apropia linia de sosire.

Nillessen a demonstrat o schimbare rapidă de ritm când a câștigat titlul european U23 la 1500 m în iunie, dar de data aceasta a găsit că conaționalul său era mai rapid pe drumurile din România.

The Netherlands' Robin van Riel winning at the Brasov Running Festival's European Road Mile
Olandezul Robin van Riel a câștigat la Milița Europeană a Festivalului de alergare Brașov.

Van Riel a înregistrat 4:05.5, în timp ce Nillessen a avut 4:05.8, iar italianul Giovanni Filippi a terminat pe locul trei în 4:07.2.

"Este o distanță nouă și nu foarte mulți oameni au alergat-o înainte, dar îmi place, îmi plac cursele tehnice, este aproape ca și cum aș juca jocuri și îmi place să vin din spate. Simt că acesta este mai mult evenimentul meu, unde pot să îi înving pe cei care au timpi mai buni pe pistă decât mine doar prin tactici bune," a reflectat van Riel.

Rezultatele complete ale tuturor curselor de la Festivalul de alergare Brașov, inclusiv Milița Europeană, pot fi găsite aici. Înregistrarea în direct a Miliței Europene, care include atât cursa masculină, cât și cea feminină, poate fi vizionată aici. Acțiunea la Festivalul de alergare Brașov continuă duminică cu Trunsylvania 10km, o cursă de elită World Athletics și singura cursă rutieră de acest statut din România.

Cursa cu trei ture a făcut înconjurul lumii în 2022 cu timpi super-rapizi din partea celor mai buni alergători.

Weldon Langat din Kenya este hotărât să îmbunătățească locul doi din anul trecut și alergătorul cu timpul de 26:55 își propune să doboare recordul traseului de 26:51 stabilit de compatriotul său Nicolas Kimeli în 2022.

Colega sa Agnes Ngetich este favorita pentru cursa feminină și vizează recordul traseului de 30:07 stabilit de compatrioata sa Sheila Chepkirui anul trecut. La fel ca Langat, ea a terminat și ea pe locul doi la Brașov acum 12 luni și a ocupat locul șase la Campionatele Mondiale de Atletism din Budapesta în iulie 23, înregistrând un personal best de 31:34.83 în proba de 10.000 m.

Trunsylvania 10km va fi transmis în direct între 9:50 și 11:20 EEST (GMT +3) duminică, 10 septembrie, aici.

Mai multe detalii despre toate cursele de la Festivalul de alergare Brașov pot fi găsite pe site-ul evenimentului. https://www.brasovrun.ro/

Other News