Făcând clic pe “Accept toate cookie-urile”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe dispozitivul dvs. Consultați Politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Dragi prieteni ai Brașov Running Festival

Dear friends of the Brasov Running Festival

Dragi prieteni ai Brașov Running Festival,

În cadrul procesului de omologare a recordului mondial stabilit de Agnes Ngetich la Brașov, a fost necesară o remăsurare, care a indicat că traseul pe care au alergat sportivii pe 10 Septembrie a fost diferit cu 25 de metri de cel în baza căruia a fost certificată cursa. Această diferență, deși aproape irelevantă raportat la cele 36 de secunde cu care Agnes Ngetich a doborât recordul mondial, face ca rezultatul să nu poată fi omologat și ratificat drept record mondial.

Deși independentă de organizator, această eroare ar fi putut fi evitată, astfel că ne-o vom asuma ca o echipă, cu demnitate și respect pentru sportul pe care-l iubim atât de mult. Înțelegem că acest incident este mult sub nivelul de pretenții al acestei competiții și vom lua toate măsurile ca el să nu se repete.

În ciuda acestei mari dezamăgiri, nimeni nu poate spune că nu a asistat pe străzile din Brașov la o cursă de record mondial. Ne dorim ca această situație să nu umbrească succesul extraordinar pe care l-a avut ediția din 2023 a evenimentului nostru și faptul că acesta este unul dintre cele mai rapide trasee din lume.

Pentru că adevărații campioni se ridică întotdeauna, am început deja demersurile pentru o nouă tentativă de record mondial. Împreună cu managementul atletei, am agreat ca această cursă să fie repetată în 2024, pe traseul re-certificat. Vă invităm să ne urmăriți pentru informații suplimentare. Let’s do it again, Agnes! Let’s do it again, Brașov!

Comitetul de Organizare al Brașov Running Festival

”Sunt dezamăgită de veștile primite de la Brașov și înțeleg că recordurile mele nu vor fi ratificate din motive tehnice, fiecare din cele trei ture alergate fiind mai scurte cu câțiva metri.
Ca un bun creștin, aleg să continui să îmi prețuiesc și manifest talentul și dăruirea, munca asiduă din fiecare zi și apreciez oportunitatea oferită de organizatori pentru a alerga din nou, pe traseul corect. Echipa mea, împreună cu cea a Brașov Running Festival, vor căuta cea mai bună soluție pentru ca această nouă oportunitate de a confirma recordul meu mondial să fie posibilă cât mai curând.
La Brașov, am alergat mai repede decât a făcut-o orice altcineva înaintea mea, nimeni nu îmi poate lua asta, iar acest lucru trebuie să continue să strălucească în inima mea și a voastră. Voi prețui și proteja amintirea extraordinară a ceea ce am trăit la Brașov, în timp ce voi continua să mă antrenez, să concurez, să călătoresc, să-mi exprim talentul și abilitățile sportive.”

AGNES NGETICH (Ken) – Câștigătoare tRUNsylvania International 10K Brașov.

Alte Stiri

Translated with Linguana